korinthos365.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διάσωση της British Steel: Η Βρετανική Βουλή στηρίζει 2.700 θέσεις εργασίας μέσω κρατικής παρέμβασης

Κοινοποίηση

Διάσωση της Βρετανικής Χαλυβουργίας: Μία Αναγκαιότητα για την Κερδοφορία και την Ασφάλεια Θέσεων Εργασίας

Η χαλυβουργία British Steel, η οποία ανήκει σε κινεζικό όμιλο, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς βιομηχανικούς πυλώνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, έχει επηρεαστεί σοβαρά από τις δασμολογικές πολιτικές που ισχύουν σήμερα. Σε μία σπάνια παρέμβαση για τα οικονομικά της χώρας, η Βρετανική Βουλή προχώρησε στην ψήφο ενός έκτακτου νόμου κρατικοποίησης της εταιρείας, σκοπεύοντας στη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και στη διατήρηση της λειτουργίας των υψικαμίνων σε μία δύσκολη περίοδο.

Για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, η Βουλή των Κοινοτήτων συγκλήθηκε το Σάββατο, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την διάσωση της British Steel εγκρίθηκε με κρατική χρηματοδότηση, επιτρέποντας τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο τελευταίων υψικαμίνων της χώρας, οι οποίες χρονολογούνται από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι δεν θα χαθούν 2.700 θέσεις εργασίας, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινότητες και την οικονομία.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές από την αντιπολίτευση που κρίνουν το νομοσχέδιο ως αδύναμο και αναζητούν εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως η πλήρης εθνικοποίηση της εταιρείας. Πολλοί βουλευτές επισημαίνουν ότι η ύπαρξη της παραγωγής χάλυβα κάτω από κινεζική ιδιοκτησία ενδέχεται να είναι επιζήμια για τη στρατηγική ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα σε εποχές εντεινόμενου εμπορικού ανταγωνισμού.

«Ποτέ ξανά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μία στρατηγικής σημασίας εταιρεία όπως αυτή να καταλήξει σε ξένα χέρια, είτε Κινέζων, είτε Ρώσων ή οποιουδήποτε άλλου», δήλωσε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Έντουαρντ Λι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τη διασφάλιση της εθνικής παραγωγικής ικανότητας.

Η κινεζική εταιρεία Τζίνγκι είχε απειλήσει να κλείσει τη μονάδα στη Σκάνθορπ, την οποία είχε αποκτήσει κατά την πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον. Ανακοίνωσαν ότι καθημερινά υπέφεραν από ζημίες που άγγιζαν τα 800 χιλιάδες ευρώ, σε μεγάλο βαθμό λόγω των 25% δασμών που επιβάλλονται στις εισαγωγές βρετανικού χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόκληση της διάσωσης της British Steel αναδεικνύει την ανάγκη όχι μόνο για άμεσες λύσεις, αλλά και για μια μακροχρόνια στρατηγική που θα εξασφαλίσει την αυτονομία και βιωσιμότητα της βιομηχανίας χάλυβα στην Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καραμπόλα τριών οχημάτων στα διόδια Σπαθοβουνίου – Μια γυναίκα τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ο ρόλος της Κομισιόν στη συμφωνία “win-win” Μητσοτάκη-Τραμπ και οι προοπτικές διαπραγμάτευσης

Τιμή στις Γυναίκες της Θεσσαλονίκης για την Πολυδιάστατη Συνεισφορά τους στο Κοινωνικό Σύνολο από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών